dissabte, 5 de març del 2011

I JA ENS HA NEVAT!

Aquest matí quan entràvem a escola nevava i els xiquets no paraven de mirar per la finestra, així que hem decidit abrigar-nos molt bé i eixir a gaudir de la neu. Han sigut pocs minuts però intensos, trepitjar la neu, agafar-la i sentir la seva fredor, tirar-nos unes boles, inclús buscar el tricicle que ens agrada tant i veure'l com avui està tintat de blanc. Per acabar encara han omplit un poal de neu i se'ns ha ocorregut un experiment: posar-lo damunt del radiador i observar què passava... Alguns xiquets han fet les seves hipòtesis: com fa calor es farà gel, ... no, que es farà aigua; es desfarà,... Per la vesprada hem pogut comprovar que havia passat.
Avui ha sigut un dia d'observacions perquè aprofitant la nevada hem tret una pintura de Goya que porta eixe títol i ens hem fixat en els personatges que apareixen, què porten, quina expressió tenen, com van vestits, quin oratge fa, ... Després hem pintat el nostre paisatge nevat, però ho hem fet d'una manera especial. Hem agafat un pot d'aigua i li hem afegit sucre, l'hem remenat, hem dit unes paraules màgiques i què ha passat, doncs que el sucre ha desaparegut. Així hem aprés una nova paraula: dissoldre. Després hem posat clarions dins de l'aigua i els hem deixat déu minutets. Els hem eixugat i a pintar. Ací teniu algunes de les nostres obres d'art.
I açò no és tot, per arrodonir la vesprada hem tastat un gelat de neu i cola-cao que estava boníssim. La recepta, per si ho voleu fer a casa, és molt senzilla: neu ben neta, unes cullerades de cola-cao i una mica de llet condensada, tot ben remenat i ... bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada