divendres, 9 de desembre del 2011

La lletra "U"

El nostre amic Martí ens ha portat la lletra "U". A la caixa màgica ha posat unes ulleres i dos potets d'ungüent, un per als llavis i l'altre per als cremats.
Els xiquets han fet preguntes i els ha resultat fàcil endevinar les ulleres i ens han donat molt que parlar: per a què serveixen? Són tots els vidres igual? (hem parlat de forma i de prim i gros). Martí se les ha posades però es marejava, per què? Hem parlat fins i tot de pirates amb l'ull tapat.
Els ungüents han resultat més difícils d'endevinar, però l'hem xalada posant-nos crema als llavis per a tenir-los més suaus i fer bona "oloreta". Per què es tallen els llavis? Què posen per a fer l'ungüent?
Quan hem parlat de les cremades els xiquets han contat les seves experiències i això ens ha servit per treballar el tema de la seguretat, del què no cal tocar. Gràcies Martí per la teva aportació.
Per últim contar-vos que quan hem fet la "U" amb el material hem descobert que amb algunes coses ens resultava difícil fer la corba i també hem vivenciat que hi ha lletres que estan obertes i podem entrar dins d'elles i unes altres són tancades i hem de saltar per poder entrar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada